Batchkodning på primärförpackningar

JCS Global Distribution upplevde dagligen långa konfigurations- och stilleståndstider för batchkodning och sökte efter ett effektivare system.

Problemet
JCS Global Distribution i Saddle Brook, New Jersey använde bläckstrålebaserade kodare för att märka batchnummer och datumkoder på olika typer av kartongförpackningar, med substrat som högglans, metallic eller kraftigt pigmenterad beläggning. De märker ibland även plastburkar och flaskor. För effektiv körning måste en batchkodare märka den aktuella informationen på 20 kartonger per minut. Det var emellertid inte i denna takt de arbetade.
”Vi kunde ägna upp till en timme dagligen bara åt att försöka få bläckstråleskrivarna att fungera – och ibland mycket mer”, säger Clifford Potters, driftschef hos JCS. ”De var mycket opålitliga och krävde ständig rengöring, vilket inte bara var smutsigt och tidskrävande, utan ledde inte heller till bättre eller mer pålitliga resultat.”
På ett företag där man packar tusentals produkter varje dag var Potters och andra chefer eniga om att den förlorade produktionstiden motiverade sökandet efter en ny, mer pålitlig kodningslösning.

Lösningen
Clifford Potters undersökte först många alternativ online. ”Jag sökte på Internet efter företag som sålde kodare och hittade ett par”, säger han. ”Men de flesta låg i andra länder eller också kunde de inte komma och demonstrera produkten eller ens låta mig prata med en levande person.”
Clifford vände sig till Matthews Markering via e-post för att höra sig för om alternativ. Strax därefter blev han kontaktad av Tom Milot, Account Manager på Matthews Marking. De båda diskuterade JCS Global Distributions problem och Tom Milot bokade in en personlig demonstration av VIApack-systemet med termiska bläckstråleskrivare på plats.
Baserat på JCS behov av hög upplösning vid höga hastigheter är VIApack-systemet den perfekta lösningen, speciellt för förpackningsmärkning – som batchkoder, datumkoder, fasta och rörliga texter, grafik och streckkoder. VIApack omfattar en termisk bläckstråleskrivare i VIAjet™ L-serien, en fotocell samt monteringsutrustning. Det levereras också med märknings- och kodningsautomatiseringsplattformen MPERIA® som styr skrivaren och hanterar generering och redigering av meddelanden via pekskärmen. Detta ger en nyckelfärdig lösning som är lätt att implementera i produktionslinjen.
VIApack-systemet hanterar enkelt verksamhetens utskriftshastighet, eftersom det kan konfigureras för högupplöst märkning (600 x 600 punkter per tum) vid hastigheter upp till 200 fot per minut eller för märkning av 600 x 75 punkter per tum vid höga hastigheter upp till 1 660 fot per minut. L12 använder patronbaserad bläcktillförsel som liknar den som finns i datorskrivare. Det är ett mycket rent system. Milot rekommenderade även Matthews Markings LS-6023 snabbtorkande bläck som klarar många olika kartongytor.
”Tom var snabbt på plats och visade oss ett mycket pålitligt och komplett system. Ingen annan leverantör ville komma ut och demonstrera produkten på våra egna förpackningar”, minns Potters. ”Det gjorde hela skillnaden att få en personlig utbildning i systemet på vår anläggning och att kunna testa batchkodaren och se om vi gillade den innan vi köpte.”

Resultaten
Sedan installationen har JCS Global Distribution eliminerat mer än 99 % av de driftstopp man tidigare upplevde, säger Potters. Dessutom har konfigurationstiden minskat med 95 % och MPERIAs flerspråkiga pekskärmsgränssnitt gör operatörsutbildningen mycket enklare.
”Systemet är både pålitligt och komplett. Nu kan vi bara slå på strömmen för en enhet, sätta i bläckpatronen och köra igång”, säger han. ”Dessutom har produktionstakten ökat markant eftersom vi inte längre behöver stoppa för underhåll eller rengöring av de gamla skrivarna. Slutligen – tid är pengar. Nu kan vi expediera våra order utan fördröjningar på grund av underhåll av de gamla systemen.”
Potters och Soos ursprungliga prognos var att det nya VIApack-systemet skulle löna sig inom fyra månader tack vare både ökad tillförlitlighet och produktivitet. Denna prognos har de senare reviderat till två månader.
”Tack vare det nya systemet har vi kunnat vinna produktionstid och använda färre medarbetare och därmed sänka våra totala driftskostnader. Det har överträffat våra mål med råge”, säger Clifford Potters. ”Lösningen från Matthews Marking har gjort det möjligt för oss att vara produktiva till en rimlig kostnad.”