Märkning av träprodukter i industriell miljö

Märk dina produkt med grafik, texter eller koder i variabel storlek med våra industrianpassade skrivare för träindustrin.

Fråga nu

Märkutrustning för träindustrin

Tydlig märkning av dina träprodukter ger en konkurensfördel i handeln. Alltifrån att det är lätt att se och identifiera produkten, kvalitén och dess varumärke – Vår erfarna personal ser till att du får rätt lösning för din utmaning.

Vilka kriterier måste en etiketteringslösning uppfylla i träindustrin.

I ett sågverk råder det utmanande och tuffa produktionsförhållanden. Bland annat måste man förhålla sig till damm vibrationer, olika tempraturer och andra utamningar. Våra skrivare och etikettmaskiner är byggda för att hantera dessa utmaningar. Då det inte finns en universalskrivare eller universalbläck har vi flera skrivare och bläcktyper att välja på för att hitta rätt kombination för er utmaning.

 

Video: Märksystem för träindustrin

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Vad våra kunder säger

“Matthews Marking System Sverige AB har varit leverantör av märkutrustning till Vida Timber i mer än 30 år. När vi byggde vårt nya hyvleri 2008 kändes det naturligt att fortsätta samarbetet med Matthews. När ett nytt marknadskrav kommer eller när vi behöver hantera ett internt logistikproblem finns alltid Matthews där med erfarenhet och bra förslag på lösningar. Vi är mycket nöjda med deras produkter, support och det samarbetet vi har.”

Mikael Engkvist, Produktionschef Vida Vislanda

Vilken märkssytem behöver du?

Här är en överblick på våra märksystem inom träindustron med konkreta exempel.

DOD - Drop on demand, det pålitliga märksystemet för märkning i träindustrin

DOD - Drop on demand, det pålitliga märksystemet för märkning i träindustrin

Vår MPERIA V-Serie skrivare är baserade på DOD (drop on demand) tekniker och är den mest robusta skrivaren och pålitliga skrivaren i branchen. Den kan skriva i alla vinklar runt objektet vilket innebär att man kan skriva ovan, under och ifrån sidan. Skrivaren kan även vinklas i till olika skrivhöjder vilket medför möjligheten till både stora och små utskrifter. Men en montageplåt kan man montera samman flera skrivare för att möjliggöra väldigt stora utskrifter. Detta är speciellt passande för märkning av stora logos på till exempel paket eller på skivor.

 

Exempel på applikationer

+ Kvalitemärkning
+ Ändträmärkning
+ Paketmärkning
+ Kapmärkning
+ Logomärkning

Till våra drop on demand skrivare

 

Video: MPERIA® V-Serien

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Högupplöst märkning med piezo skrivare i träinustrin

Högupplöst märkning med piezo skrivare i träinustrin

Jämfört med drop on demand tekniken ger piezo tekniker i mycket högre upplösning. De är därför speciellt lämpade när krav på högupplöst märknig är extra viktigt. Även med T-serien är det möjligt att montera samman flera skrivare för en större utskrift. Från och med 2019 är T-Serien certifierad för att märka IPPC och EPAL märkning på träpallar.

Applikations exempel:

+ högupplöst grafik och logo
+ IPPC/EPAL märknig
+ Steckkoder

Högupplöst märkning på trä med termiska skrivare TIJ

Högupplöst märkning på trä med termiska skrivare TIJ

Vår MPERIA L-Serie (TIJ) är en högupplöst precitionsskrivare som även fungerar i mycket höga hastigheter. I en termiskskrivare sitter ventilerna i patronen. Varje gång du byter patron byter du i princip alla vitala delar i skrivaren. Själva bytet går på sekunder. Denna typ av skrivare är i princip underhållsfri.

Exempel på applikationer:

+ Högupplösta logos och grafik
+ Streckkod och datamatrix koder
+ Kvalitétskoder

Helautomatiserad etikettering på trä med vår A-Serie (print and apply)

Helautomatiserad etikettering på trä med vår A-Serie (print and apply)

Utöver våra bläckstråleskrivare har vi även helautomatiska etikettskrivare för märkning av träprodukter. Våran MPERIA A-Serie är en etikettskrivare och dispenser i en enhet (print and apply). Vårat breda utbud av applikatorer och skrivare medför att vi kan applicera etiketter upp till DIN A5 format på ett effektivt sätt på er produktionslinje.

Exempel på applikationer är:

+ Etikettering av paket och balkar
+ Etikettering av reglar och panel
+ Etikettering av trälådor och pallar

Är du intresserad av att förbättra ert produktionsflöde? -Skicka oss ett meddelande!