Märksystem för logistik och förpackning

På grund av det stadigt ökande antalet paket som skickas varje dag, ökar också behovet av automatiserade lösningar för fraktprocessen. Den helautomatiska märkningen av kartonger blir allt mer relevant för logistik- och e-handelsföretag.

Be oss gäran om en demostration

Adressetikettering av kartonger

Med vårt helautomatiska märkningssystem ger dig en säker och tillförlitning etikettmärkning av alla dina kartoner och förpackningar. Låt oss förklara fördelarna med vår etikettmaskin MPERIA A-Series i kombination med QuickTamp-applikatorn.

Fördelarna i korthet:

 • Märkning på ovansidan eller på sidan
 • Märkning av kartonger med olika höjder tack vare integrerad höjdmätare
 • Blandat flöde av kartonger med höjdskillnader på upp till 1 m
 • Transporthastigheter på upp till 80 m/min
 • Applikatorarm gjord av kolfiber
 • Slaglängd upp till 1 170 mm
 • Enkelt och verktygsfritt underhåll
 • Etiketter upp till 176×240 mm format
 • Behöver inte moteras innanför skydd då alla rörelser görs via låga moment
 • Styrs via vårt Intuitiva styrsystem Mperia med pekskärm och fjärrfunktion
 • Märkaren är mycket kompakt och tar mindre än 1 m² i utrymme

Så fungerar QuickTamp

QuickTamp är perfekt för märkning på ovansidan på kartonger med olika höjd i hög hastighet, säkerställer optimal märkning av fraktetiketter. Stabilt drivsystem med hög hastighet upp till 1200 mm/sekund. Alla rörliga delar är av lätta men starka material som 3D printad vakuumplatta samt appliceringsarm i kolfiber gör märkaren snabb men ofarlig då det krävs låg kraft för manövrering.

QuickTamp-märkning av lådor i olika höjder

Märkning av kartonger av olika höjd

Genom att automatiskt mäta höjden på kartongen säkerställs hela tiden att fraktetiketterna är korrekt placerade. Höjdsensorn gör det möjligt för QuickTamp-applikatorn att på ett tillförlitligt sätt applicera etiketten även om höjden på kartongen ändras slumpmässigt, vilket säkerställer en smidig process. Höjden kan också anges via IN-data till MPERIA.

Applikatorarm av kolfiber

Behöver du märka dina produkter på sidan med en etikett i höga hastigheter och på avstånd upp till 1 170 mm? QuickTamp-applikatorn är idealisk för detta. Den lätta kolfiberarmen gör att applikatorn kan arbeta snabbt samtidigt som den är robust.

Inget skrymmande skyddsskåp behövs

Den lätta, höghastighetsapplikatorarmen eliminerar risken för skador genom att den automatiskt stannar om den träffar något på sin väg mot appliceringsytan. Systemet ger också ett varningsmeddelande om vakuumplattan inte når sitt rätta mål.

Enkelt och verktygsfritt underhåll

Märkaren är helautomatisk och kräver inga dagliga justeringar eller kalibreringar. Den kan märka snabbt och flexibelt på variabla produkthöjder med hjälp av den integrerade höjdsensorn (tillval).

Slitdelar (t.ex. skrivhuvud och drivvals) kan bytas enkelt utan verktyg. Det robusta chassit ger en stabil och stark konstruktion.

QuickTamp Applikator

Vad våra kunder säger

“Matthews Marking System Sverige AB har varit leverantör av märkutrustning till Vida Timber i mer än 30 år. När vi byggde vårt nya hyvleri 2008 kändes det naturligt att fortsätta samarbetet med Matthews. När ett nytt marknadskrav kommer eller när vi behöver hantera ett internt logistikproblem finns alltid Matthews där med erfarenhet och bra förslag på lösningar. Vi är mycket nöjda med deras produkter, support och det samarbetet vi har.”

Mikael Engkvist, Produktionschef Vida Vislanda

Mjukvara för utskrift av fraktetiketter

Länken mellan er adressdatabas, paketet och vårt etikettsystem upprättas av vårt MPERIA®-styrsystem. Etikettlayouten kan skapas via det intuitiva användargränssnittet, vårt etikettdesignprogram.

Variabel utskriftsdata från överordnat system kan enkelt importeras med hjälp våra olika gränssnitt/program. Kontakta oss gärna så hittar vi en lämplig lösningen för din applikation. Olika etikettlayouter för era olika transportbolag skapas enkelt via vårt etikettdesignprogram alternativt så kan utskrifterna skickas som färdiga grafiska bilder om ert system har verktyg för att skapa hela utskriften. Vid höga prduktflöden kan aktuell variabel utskriftsdata i förväg lagras ner till Mperia.

MPERIA® Controller

 

Vill du Optimera din fraktlogistik? Vi hjälper dig gärna med detta spännande ämne. Vår MPERIA® A-serie i kombination med QuickTamp-applikatorn kan vara lösningen.Unsere in Verbindung mit dem QuickTamp-Applikator kann die Lösung sein.

Kundcase: Clas Ohlson moderniserar och effektiviserar märkningen vid sin största distributionsanläggning

Läs mer

Vanliga frågor om märkning av kartong med adressetikett

Kan systemet märka kartonger med olika höjd i en produktionslinje?

Genom att använda QuickTamp-applikatorn är detta inget problem. Förpackningens höjd detekteras automatiskt och fraktetiketten kan placeras korrekt.

Hur kan man kommunicera den individuella fraktinformationen på etiketterna?

Med hjälp av vårt breda utbud av anpassade program för MPERIA styrsystem så har vi flera olika systemlösningar för att ta emot variabel utskriftsdata från olika öerordnade system. Vi har även lösningar för återrapportering efter utförd märkning.

Är etiketterna validerade efter utskrift?

Ja, med hjälp av streckkodsläsare som skannar strecckoder på etiketten efter applicering så vet man att streckkoderna är läsbara. Om koden inte skulle vara läsbar så informaras operatören både via larmlampa samt via digital signal till bansystemet.

Behöver du mer information? - Du är självklart välkommen att höra av dig till oss!