Märkningssystem för industrin

Vad du än vill märka – våra tillförlitliga och kompletta märksystem gör det möjligt.

Från bläckstråleskrivare, till automatiska etikettskrivare styrda av en plattform

 

Oavsett om det är industriell märkning eller produktmärkning erbjuder vi märkningssystem med hög kvalitet och tillgänglighet för så gott som alla typer av applikationer. Vi erbjuder flera varianter av bläckstråleskrivare till automatiska etikettskrivare vilka alla kan styras från vår universella plattform MPERIA.

Upptäck även du kvaliteten på våra robusta märksystem och vårt kunnande.

Märkning av trä, plast, metall, pallar, gummi, rör, säckar, sten och wellpapp är endast några exempel på de många olika användningsmöjligheterna för våra märksystem.

Prata med våra experter

Matthews Marking Systems Date Coders

Vilka system för produktmärkning behöver du?

Universalcontroller och styrprogramvara

Universalcontroller och styrprogramvara

Vår plattform MPERIA® är marknadens enda universella plattform som kan styra samtliga av branschens skrivartekniker. MPERIA är även kompatibel med andra hård- och programvaror från andra leverantörer. Tack vare en enkel integrering kan du enkelt förbättra kvaliteten och effektiviteten i din produktionslinje genom att ha en centraliserad kontroll av alla era linjer, oberoende av vem som tillverkat märkningssystemet.

Mer om MPERIA®

Piezo-bläckstråleskrivare

Piezo-bläckstråleskrivare

Skrivhuvudena hos vår VIAjet™ T-serie baseras på Piezo tekniken. Denna typ av skrivare lämpar sig mycket bra för industrimärkning av högupplösta texter, grafik och streckkoder på en mängd olika produkter och förpackningsmaterial. Vid en direkt jämförelse med andra märken uppvisar vår Piezo-skrivare upp en 35 % lägre bläckförbrukning. Få en egen uppfattning av den utmärkta utskriftskvaliteten hos våra Piezo-bläckstråleskrivare och planera in ett test redan idag.

Mer om VIAjet™ T-serien

Termiska bläckstråleskrivare

Termiska bläckstråleskrivare

Matthews VIAjet™ L-serien tillhör också gruppen högupplösta skrivartekniker. Denna typ av skrivare är baseras på patroner och utgör ett kostnadseffektivt alternativ till Continuous Inkjet (CIJ) och termotransfer-skrivare. Vid varje patronbyte byts hela skrivhuvudet snabbt och enkelt och du får alltid en jämn och hög utskriftskvalitet. Ta gärna kontakt med oss för en konsultation hur vi bäst kan lösa era krav och utmaningar.

Mer om VIAjet™ L-serien

Drop-on-Demand (DOD) bläckstråleskrivare

Drop-on-Demand (DOD) bläckstråleskrivare

Våra Drop-on-Demand (DOD) skrivhuvuden i VIAjet™ V-serien anses vara de mest hållbara och tillförlitliga skrivhuvudena för industrimärkning. Denna skrivare ger mycket bra resultat även vid snabba hastigheter. Den har lågt underhållsbehov och kan användas i princip alla arbetsmiljöer. Det är en mycket robust skrivare som hanterar damm, vibrationer och fukt på ett effektivt sätt.
Kontakta oss för att få reda på mer om vårt Drop-on-Demand-system.

Mer om VIAjet™ V-serien

Print & Apply, automatisk etikettskrivare

Print & Apply, automatisk etikettskrivare

Våra etikettskrivare i MPERIA® A-serien är skrivare och dispenser i en enhet. Den erbjuder precision, säkerhet och enkelhet. Det mycket tillförlitliga systemet har en mycket jämn och exakt etikettplacering. Med hjälp av smarta sensorsystem garanteras en hög arbetssäkerhet. Den enkla designen underlättar den dagliga hanteringen och möjliggör snabba etikettbyten samt verktygsfritt underhåll. Se själv mer om våra etiketteringssystem och kontakta oss för ett samtal så ringer vi upp!

Mer om MPERIA® A-serien

Vi är din dedikerade partner för kodnings- och märkningslösningar

170 års erfarenhet av märkteknik

Vi har märkt och kodat sedan 1850. Vi förstår din bransch, talar ditt branschspråk och har effektiva lösningar för din produktionslinje.

Kundanpassade lösningar

Oavsett vad du vill märka eller hur dina produktionslinjer är konstruerade – vi gör det möjligt.

Gratis konsultation och testutskrifter för din utmaning

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen! Vi utför tester och provskriver ditt material för att säkerställa rätt lösning.

Vad våra kunder säger

“Matthews Marking System Sverige AB har varit leverantör av märkutrustning till Vida Timber i mer än 30 år. När vi byggde vårt nya hyvleri 2008 kändes det naturligt att fortsätta samarbetet med Matthews. När ett nytt marknadskrav kommer eller när vi behöver hantera ett internt logistikproblem finns alltid Matthews där med erfarenhet och bra förslag på lösningar. Vi är mycket nöjda med deras produkter, support och det samarbetet vi har.”

Mikael Engkvist, Produktionschef Vida Vislanda

“För etikettering och märkning av våra säckar på våra fabriker använder vi Matthews A-Serie (T43) skrivare och V-serie DOD skrivare. Systemen har varit igång i flera år och har mycket lågt underhållsbehov och hög tillgänglighet. Våra stilleståndstider har minskat kraftigt som ett resultat av detta. Tyvärr är det sällsynt att hitta företag som Matthews som är så måna om sina kunders produktion och önskemål. Det är enkelt att komma i kontakt med Matthews och vi får utmärkt support och hjälp. Vi har därför beslutat att utrusta fler produktionslinjer med Matthews märkningssystem i framtiden.“

Julia Wiesneth, Wiesneth Mühle GmbH & Sauer Mühle GmbH

Märkning av föpackningar

Märkning av föpackningar

Tillverkare av tortillachips minskar stilleståndstiden med 90 % genom att ersätta den kontinuerliga bläckstråletekniken med MPERIA®-driven termisk bläckstråleskrivare

Märkning av däck

Däcktillverkare förbättrar kodsynligheten på mönsterlinje med Matthews Marking Systems

Förpackningskodning

Ledande snacksproducent sparar tid och pengar med MPERIA® och VIAjet™ T-serien

Märkning av trä

OSB-tillverkare förbättrar produktmärkningen i tuffa miljöer med Matthews Marking

Kontakta oss för att ta reda på vilket system som passar dig